Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Harrison Ford is terug als Han Solo in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Veronica - woensdag 1 mei om 20:25

© Lucas Films Ltd.
Na de toch wat mindere prequels, is Star Wars: Episode VII - The Force Awakens weer ouderwets genieten. Een heerlijke mix tussen nostalgie en nieuwe elementen.

De fans moesten er lang op wachten, maar Star Wars: Episode VII - The Force Awakens heeft niet alleen de verwachtingen van de fans van het eerste uur waargemaakt het heeft ook voor nieuwe Star Warsfans gezorgd.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Rey (Daisy Ridley), die op haar planeet Jakku schroot verzamelt, komt in contact met de robot BB-8 en ex-stormtrooper Finn (John Boyega). Ze raken betrokken bij een intergalactisch conflict. Samen met Han Solo (Harrison Ford) en Chewbacca gaan zij de strijd aan met nieuwe schurk Kylo Ren (Adam Driver) en proberen de vrede te herstellen.

De terugkeer van Han Solo en Chewbacca is niet alleen een hoogtepunt voor fans van de originele trilogie, het verhaal krijgt daardoor de juiste emotionele laag. The Force Awakens is met zijn prachtige locaties en speciale effecten een lust voor het oog.

John Williams

De legendarische John Williams zorgt opnieuw voor onmiskenbare iconische muziek. Dat hoort natuurlijk bij een Star Wars-film, maar het betekende wel dat dit de eerste film van J.J. Abrams is waarbij de muziek niet van van Michael Giacchino komt.

Dat vond Giacchino gelukkig niet erg: in een interview vertelde hij dat hij liever de muziek van John Williams in een nieuwe Star Wars-film zou horen dan muziek van hemzelf. John Williams werd voor de vijftigste keer genomineerd voor een Oscar voor de muziek die hij componeerde voor The Force Awakens.

Meer over