Stardust

Charlie Cox gaat op zoek naar de vallende ster

NET 5 - donderdag 17 maart om 22:40

© Turner
Een vallende ster maakt nogal wat los in de film Stardust. De jonge Tristan wil hem vangen, maar belandt in de sprookjeswereld Stormhold.

Tristan (Charlie Cox) is verliefd op Victoria (Sienna Miller) het mooiste meisje van Wall. Hij wil zijn liefde aan haar bewijzen door een vallende ster voor haar te vinden.

Michelle Pfeiffer

Als hij een vallende ster ziet boven Wall, het dorpje waar ze wonen, gaat hij er dan ook meteen achteraan. Tristan sprint door een bres in de muur die het plaatsje tegen de boze buitenwereld beschermt.

Zo belandt hij in het magische land Stormhold. Hij vindt de vallende ster, maar niet op de manier die hij had verwacht.

Dat is in Stardust namelijk niet een stuk steen uit de ruimte, maar een jonge vrouw. Hoe kan hij Yvaine (Claire Danes) nou aan Victoria geven als blijk van zijn liefde?

En dan is er nog dat andere probleem: Tristan is niet de enige die achter Yvaine aanzat. Ook de gemene heks Lamia (Michelle Pfeiffer) wil de levende vallende ster maar wat graag in handen krijgen.

Stardust

Michelle Pfeiffer is niet de enige grote ster in Stardust. Ook Robert De Niro heeft een rol in de film.

Ook grote namen als Peter O'Toole, Rupert Everett, Ricky Gervais en Little Britain-bedenker David Walliams komen voorbij.

Komt de stem van de verteller je bekend voor? Dat kan: dat is Ian McKellen.

Neil Gaiman

Stardust is gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Oorspronkelijk waren de filmrechten in handen van Miramax.

Toen de productiemaatschappij van de Weinstein-broers de rechten liet verlopen, was de schrijver huiverig ze aan zomaar iemand toe te kennen.

Uiteindelijk schonk hij de eer aan Matthew Vaughn, letterlijk. Vaughn hoefde niet te betalen voor de filmrechten: Gaiman vertrouwde erop dat de regisseur woord zou houden en zijn verhaal eer aan zou doen.

Meer over