Stargate

Er is een poort naar een andere wereld in Stargate

RTL 7 - zondag 3 december om 22:32

© http://www.photos-presse.com/
In 1928 ontdekken wetenschappers een mysterieuze stalen constructie in de Egyptische woestijn. Archeologen en andere kenners staan voor een raadsel.

Jaren na die ontdekking lukt het taalkundige Daniel Jackson (James Spader) om de hiërogliefen op het bouwwerk te ontcijferen.

Stargate

Zo ontdekt Daniel dat het niet zomaar een poort is: het gevaarte is een portaal naar een andere dimensie. Wat zou er aan de andere kant van die Stargate liggen? Samen met de legereenheid van Jonathan 'Jack' O'Neil (Kurt Russell) stapt Daniel door de poort, op weg naar de andere wereld.

Ze belanden in een land dat erg veel lijkt op het oude Egypte. De mensen daar aanbidden de Egyptische zonnegod Ra, die zijn gevolg met ijzeren hand regeert.

James Spader

Hoofdrolspeler James Spader heeft toegegeven dat hij het script van Stargate niet best vond. Hij maakte de film omdat hij het geld goed kon gebruiken: "Acteren is mijn passie, maar het is ook gewoon werk en zo heb ik het ook altijd benaderd. Acteurs zijn eigenlijk een soort dagloners Er is niks mis mee om zo nu en dan een klus aan te nemen omdat je het geld gewoon nodig hebt."

Meer over