Steenrijk, straatarm

Eliza let op de kleintjes in Steenrijk, Straatarm

SBS 6 - woensdag 2 maart om 20:30

© Vincent TV
Topjurist Eliza Tsjoepieva kwam als klein meisje uit Tsjetsjenië naar Nederland en bouwde hier een nieuw leven op. Samen met dochter Emilia ruilt ze in deze aflevering van Steenrijk, Straatarm een weekje van huis met Lisette en haar dochters Dylailah en Danysha.

Vermogende families in Steenrijk, Straatarm schrikken vaak als ze een weekje ruilen met een gezin dat op bijstandsniveau leeft, maar topjurist en ondernemer Eliza Tsjoepieva weet wat het is om met niets te beginnen. Als klein meisje ontvluchtte ze met haar familie Tsjetsjenië om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Inmiddels is ze een succesvol investeerder in vastgoed en komt ze op voor gezinnen die hun huis dreigen te verliezen.

Steenrijk, Straatarm

Eliza en haar dochter Emilia ruilen met Lisette en haar dochters Dylailah en Danysha uit Haarlem. Lisette kampt met PTSS en kan daardoor lastig de opvoeding van haar kinderen combineren met een vaste job. Wekelijks moet het gezin zien rond te komen van 70 euro, waardoor ze zelfs nog nooit een dagje uit zijn geweest.

Meer over