Steenrijk, straatarm

Overleden goochelaar Ronald te zien in herhaling Steenrijk, Straatarm

SBS 6 - dinsdag 14 december om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Goochelaar Ronald en zijn partner Gerrit hebben het financieel goed. Ze verhuizen in deze herhaling van Steenrijk, Straatarm tijdelijk naar Wielenpôlle in Leeuwarden, een van de armste wijken van ons land. 

In deze herhaling zien we opnieuw hoe Gerrit van de Beek en goochelaar Ronald Moray, die vorige maand na een lang ziektebed op 57-jarige leeftijd is overleden, hun fijne paleisje in Nijkerk verruilen voor een woning in Wielenpôlle, één van de armste wijken in Nederland. "Mensen leven hier in hun voortuin en de sociale controle is erg groot. In goede en slechte tijden zijn mensen er voor elkaar", blikte Gerrit toen terug in de lokale krant van Nijkerk.

Steenrijk, Straatarm

Hoewel de twee zichzelf niet direct als steenrijk zien, was het wel een hele omschakeling. Plots moesten ze boodschappen doen in de Budgetsupermarkt 'waar producten tegen de houdbaarheidsdatum worden verkocht voor een prikkie' en hadden ze de rekenmachine nodig om uit te rekenen of dat überhaupt wel ging lukken. .

Realityshow

Hoe leeft het 'straatarme' gezin bestaande uit moeder, vader en zoontje namelijk nu ze kunnen baden in luxe? Er staat hen in ieder geval een metamorfose in Gerrits kapperszaak, diverse duiken in het zwembad, een boottochtje en luxe tafelen in het restaurant te wachten. 

Meer over