Steenrijk, straatarm

Van Apeldoorn naar Dubai in Steenrijk, Straatarm

SBS 6 - woensdag 29 juni om 20:30

© Talpa
De familie De Groot komt uit Apeldoorn. Ze ruilen in Steenrijk, Straatarm voor een week van leven met de familie Beck, die in een luxe villa in Dubai wonen. Kunnen de De Groots wennen aan de luxe en rijkdom van de Verenigde Arabische Emiraten?

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat Dubai een vrij onbeduidende stad aan de Perzische Golf was. Dat veranderde toen er in de jaren 60 aardolie werd gevonden. In enkele decennia tijd groeide de stad in de Verenigde Arabische Emiraten uit tot wat het nu is: een toonbeeld van rijkdom en decadentie. Wolkenkrabbers en dure sportwagens bepalen er het straatbeeld. Grote blikvanger is de Burj al Arab, een ruim 320 meter hoge toren waarin een zevensterrenhotel huist.

Dubai

In deze aflevering van Steenrijk, Straatarm verlaat de familie Beck tijdelijk hun luxe villa in Dubai. Ze ruilen van leven met de familie De Groot uit Apeldoorn. Kunnen de De Grootjes wennen aan het leven vol rijkdom en luxe, of keren ze liever terug naar hun vertrouwde bestaan in Nederland?

Meer over