Steenrijk, straatarm

Komt van ruilen huilen in Steenrijk, straatarm?

SBS 6 - woensdag 20 oktober om 20:30

© Talpa
Twee families met een volledig tegengesteld inkomen ruilen ook deze keer in Steenrijk, straatarm en week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken.

Deze week in Steenrijk, straatarm ruilen Wendy de Pina, Niek Schrijver en dochters Anaïs, Estée en Rae van huis en haard met familie van Vliet uit Heerhugowaard. Wendy runt een webshop voor kinderkleding: WENDY&KIDS, die - behalve in Nederland - ook in de rest van de wereld booming is. Niek is directeur/eigenaar van medisch advies- en consultancy-bureau JPH. Het stijlvolle vrijstaande huis waar het gezin woont, is omgeven door een immense tuin waar Wendy & Niek naast een zwembad, ook een Orangerie hebben geplaatst.

Steenrijk, straatarm

In Heerhugowaard woont familie van Vliet, bestaande uit moeder Vera, zonen Dion en Nick en dochter Tessa. Na haar scheiding betrekt Vera met haar kinderen een sociale huurwoning. Geld om het huis gezellig in te richten is er niet. De scheiding heeft de financiële situatie van Vera er niet beter op gemaakt. Het doet haar pijn om steeds "nee" te verkopen aan de kinderen. Kan familie Pina/De Schrijver aarden in Heerhugowaard? En hoe gaan Vera en de kinderen als het weekbudget sky high blijkt te zijn?

Meer over