Steenrijk, straatarm

Tripje naar Zuid-Spanje in Steenrijk, staatarm

SBS 6 - woensdag 13 oktober om 20:35

© Talpa
Ook deze week ruilen weer twee families met een volledig tegengesteld inkomen een week lang van huis, budget en leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Dat is de vraag die de deelnemers van Steenrijk, straatarm aan het einde van de aflevering kunnen beantwoorden.

Deze week staat er in Steenrijk, straatarm een tripje gepland naar... Zuid-Spanje. Het Zuid Spaanse Rojales is namelijk de thuishaven van Daphne van Delden en Eric Jan Lancee. Eric Jan is projectontwikkelaar binnen het hogere segment van de vastgoedmarkt aan de Costa Blanca. Daarnaast is hij mede-eigenaar van het familiebedrijf HACO, een van de grootste woonwinkels in Nederland. Daphne werkt als interieurontwerpster en designer en vlogt daarover onder de naam 'Costa del Daphne'.

Steenrijk, straatarm

In een portiekflat in Nijmegen kunnen Martijn en Moniek hun kinderen, Kiki en Chloe, heel wat minder bieden. Ze moeten rondkomen van negentig euro per week omdat ze schulden, uit het verleden, af moeten betalen. Om dit te volbrengen maakt Martijn lange dagen in een fietsenfabriek. Monique zit, door complicaties van een hernia-operatie, met blijvende zenuwpijn thuis. Lukt het Daphne en Eric Jan om rond te komen van het budget van de Teunissen? En hoe gaan Kiki en Chloe reageren nu ze hun opblaaszwembad op het balkon verruilen voor een eigen zwembad in de tuin van een luxe villa?

Steenrijk, straatarm is vanavond om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over