Sterren op het doek

Geen lastig portret van Corry Konings

NPO 2 - zaterdag 13 november om 20:35

© MAX
Drie kunstenaars maken in de nieuwe aflevering van Sterren Op Het Doek een portret van Corry Konings. Intussen vertelt de Brabantse levensliedzangeres Özcan Akyol over haar al meer dan vijftig jaar durende carrière, haar jonge jaren en haar allerbeste vriendin.

In de jaren 70 en 80 was Corry Konings een van de succesvolste zangeressen van Nederland dankzij klassiekers als 'Adios amor' en 'Huilen is voor jou te laat', lange tijd het succesvolste nummer uit de Top 40-geschiedenis.

Expeditie Robinson

Inmiddels is het grote hitsucces uit haar jonge jaren vervlogen, maar ook nu nog staat de blonde levensliedzangeres nog geregeld in de schijnwerpers. Zo scoorde ze vorig decennium nog een dikke hit met een nummer uit de platte Brabantse komedie New Kids Nitro en verbaasde ze in 2018 de kijkers van Expeditie Robinson met haar survivalskills.

Sterren Op Het Doek

Voor Sterren Op Het Doek laat ze zich portretteren door drie schilders. Intussen praat ze met gastheer Özcan Akyol over haar lange carrière, haar jeugd en de band met haar allerbeste vriendin.

Meer over