Sterren op het doek

Daphne Deckers gaat terug naar haar geboortedorp in Sterren op het Doek

NPO 2 - zaterdag 3 december om 20:30

© MAX
Ze woonde in wereldsteden als Milaan, Parijs, New York, Tokio, Los Angeles en Miami. Om voor de schilders uit Sterren op het Doek te poseren komt Daphne Deckers naar het dorpje waar ze een groot deel van haar jeugd doorbracht: Persingen.

Ze woonde onder andere in Milaan, Parijs, New York, Tokio, Los Angeles, Miami én in het kleinste dorp van Nederland: Persingen. Voor de opnames van Sterren op het Doek komt Daphne Deckers graag naar de kerk in het dorpje vlakbij Nijmegen waar ze een groot deel van haar jeugd doorbracht.

Daphne Dekkers in Sterren op het Doek

Aan presentator Özcan Akyol vertelt ze over de emotionele rit naar Persingen. In gedachten zag ze haar vader in de tuin van de boerderij in de weer met fruitbomen en bloemen. Hij overleed in 2018 aan dementie. Volgens Deckers een aftakelingsproces; ze was opgelucht toen er een einde kwam aan zijn lijdensweg.

Om mensen te inspireren in een lagere versnelling te leven, maar met meer geluk, schreef ze haar laatste boek Uitwaaien, geluk dicht bij huis, vol persoonlijke anekdotes.

Meer over