Sterren op het doek

Portret van de markante verslaggever Gerri Eickhof

NPO 2 - zaterdag 4 december om 20:38

© MAX
Gerri Eickhof laat zich in deze aflevering van Sterren Op Het Doek portretteren door drie kunstenaars. De markante 63-jarige verslaggever van de NOS praat ondertussen met Özcan Akyol over zijn moeilijke jeugd in Amsterdam én zijn fascinatie voor wasmachines.

Een van de bekendste en markantste verslaggevers van de NOS is Gerri Eickhof. Al meer dan veertig jaar brengt hij het nieuws op televisie. Eerst als oorlogscorrespondent in onder meer Bosnië, Irak, Rwanda en Kosovo, later werd hij vooral bekend als reporter op locatie in Nederland, met name in de winter als hij met zijn karakteristieke bontmuts ergens langs een snelweg een (sneeuw)reportage maakte.

Gerri Eickhof

Presentator Özcan Akyol ontvangt Eickhof in Sterren Op Het Doek. Terwijl drie kunstenaars een portret van hem schilderen, praat de 63-jarige verslaggever met Akyol over veertig jaar nieuws maken. Ook vertelt hij over zijn moeilijke jeugd in Amsterdam-Noord én zijn fascinatie voor wasmachines. Hij komt tot rust door naar een draaiende wasmachine te kijken.

Meer over