Stolen

Nicolas Cage zoekt zijn dochter in actiefilm Stolen

RTL 7 - zaterdag 10 februari om 00:11

© Entertainment One Benelux.
In Stolen moet Nicolas Cage in de rol van een meesterdief zijn ontvoerde dochter zien te bevrijden.

Als een goed uitgekiende bankroof toch mislukt, blijft Will Montgomery (Nicolas Cage) bewusteloos met de buit op straat achter. Zijn handlangers weten wel te ontkomen.

Stolen

Als je bewusteloos op straat ligt, bent je een makkelijke prooi voor de politie. Die pakt Will dus zonder al te veel moeite op. Acht jaar later heeft hij zijn straf dan eindelijk uitgezeten. Will kijkt ernaar uit om zijn gezin weer te zien. Daar had zijn oude handlanger Vincent (Josh Lucas) al op gerekend. Hij ontvoert Wills dochter Alison (Sami Gayle). 

Waarom hij dat doet? Vincent denkt dat Will de buit van de overval ergens verstopt heeft. Hij geeft zijn oude maat twaalf uur de tijd om hem zijn deel – tien miljoen dollar – te geven. Probleempje: Will heeft dat geld helemaal niet. Daarom besluit hij in Stolen nogmaals een bank te overvallen. Dat is de enige manier om in zo'n korte tijd aan zo veel geld te komen.

Nicolas Cage

Nicolas Cage ragt zich in Stolen een weg naar het bevrijden van zin dochter. Het had niet veel gescheeld of iemand anders had dat gedaan. Clive Owen en Jason Statham waren namelijk ook in beeld voor de rol van Will Montgomery.

Voor Josh Lucas is dit al de tweede Stolen uit zijn carrière. In 2009 speelde hij ook al in een film met die titel. Al staat die film ook bekend als Stolen Lives.

Meer over