Stonehouse

John Stonehouse moet zich verantwoorden in slotaflevering Stonehouse

NPO 2 - vrijdag 14 april om 23:08

© ITV
Stonehouse is in de slotaflevering van deze gelijknamige serie terug in Engeland en moet zich voor de rechter verantwoorden, net als zijn minnares Sheila. Zijn politieke carrière hangt aan een zijden draad en zijn huwelijk verkeert in zwaar weer.

John Stonehouse is in het slot van de serie weer terug in Engeland, levend en wel. Zijn politieke carrière hangt aan een zijden draad en zijn huwelijk verkeert in zwaar weer. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden, net als zijn minnares en partner in crime Sheila, gespeeld door Emer Heatley.

Emer Heatley

De actrice vertelt aan een Amerikaans showbizkanaal dat ze met veel plezier terugkijkt op de klus. Ook omdat ze de serie juist nu zeer relevant vindt. "Je denkt: 'Stonehouse speelt in de jaren 70 en zoiets kan nu nooit meer gebeuren.' Maar ook op dit moment hebben we zoveel politieke schandalen in Groot-Brittannië. Politiek blijft altijd dit soort idiote verhalen produceren. En dat recente gebeurtenissen hem nog relevanter maken, is voor de serie alleen maar goed."

Meer over