Straight Outta Compton

Een lesje hiphopgeschiedenis

SBS 9 - zondag 28 juni om 20:30

© Universal Pictures International France / MKNS
Voor rappers Ice Cube en Dr. Dre aan een succesvolle solocarrière begonnen zaten ze samen in hiphopgroep N.W.A. Straight Outta Compton vertelt het verhaal van deze godfathers van de gangsterrap.

In de jaren 80 beginnen vijf jonge mannen uit een achterbuurt van Los Angeles een rapgroep. Die groep zorgt voor een revolutie in de hiphopwereld.

Straight Outta Compton

Los Angeles, 1986. In de achterstandswijk Compton beginnen vijf jongen mannen een rapgroep.

Eazy-E (Jason Mitchell), Dr. Dre (Corey Hawkins), Ice Cube (O'Shea Jackson Jr., de zoon van de echte Ice Cube), DJ Yella (Neil Brown Jr.) en MC Ren (Aldis Hodge) noemen zichzelf N.W.A.

Ze rappen over het harde leven in de straten van Compton en de dingen die ze daar meemaken. Dat slaat behoorlijk goed aan.

Wat heet: met hun album Straight Outta Compton ontketenen ze een revolutie in de hiphopwereld. De leden van N.W.A. groeien uit tot de godfathers van de gangsterrap.

Dr. Dre

Eazy-E maakte de film over zijn successen niet meer mee. Hij overleed in 1995 aan aids.

Toen N.W.A. uit elkaar ging, begonnen Ice Cube en Dr. Dre allebei aan een succesvolle solocarrière. De rappers staan als producenten op de titelrol van Straight Outta Compton.

Om zich voor te bereiden op hun rol oefenden de vijf hoofdrolspelers flink met hun raptechnieken. Ze namen het klassieke album Straight Outta Compton in zijn geheel opnieuw op.

Zo konden ze hun raptechniek verfijnen. Daarnaast konden ze zich zo ook inleven in hun personages.

Meer over