Strange Magic

Liedjes, liefde en toverdrank in Strange Magic

Com. Centr. - zaterdag 3 september om 22:00

In de animatiefilm Strange Magic zorgt een toverdrankje voor veel gedoe in de naast elkaar gelegen koninkrijken Dark Forest en Fairy Kingdom.

Vlak naast elkaar liggen twee heel verschillende koninkrijken. Het ene, Dark Forest, is een donker bos. Daarnaast ligt het lichte en vrolijke Fairy Kingdom.

Strange Magic

Marianne is de prinses van Fairy Kingdom. Ooit zal ze op de troon plaatsnemen.

Maar eerst gaat ze trouwen, met Roland. Tenminste, dat is de bedoeling.

Op de dag van hun bruiloft ontdekt ze dat haar lief haar al tijden bedriegt, dus gaat het hele feest niet door.

Marianne besluit in Strange Magic dat ze nooit meer verliefd zal worden. Tegelijkertijd neemt de trollenkoning in Dark Forest dezelfde beslissing.

Maar het loopt anders. En dat is allemaal de schuld van een liefdesdrankje dat ervoor zorgt dat niet alleen Marianne en de trollenkoning, maar ook andere personages verliefd worden.

George Lucas

Strange Magic komt uit de koker van George Lucas, het brein achter de Star Wars-franchise. Hij bedacht het verhaal niet helemaal zelf: het is losjes gebaseerd op A midsummer night’s dream van William Shakespeare.

Naast Shakespeare gebruikte Lucas ook popmuziek als inspiratie. De film zit er vol mee: van Elvis Presley tot Bob Marley en van hits uit de jaren 70 tot nummers van Beyoncé. 

Meer over