Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Straatvechter Chun-Li zint op wraak in Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Veronica - dinsdag 15 augustus om 22:23

© Capcom
In Street Fighter: the Legend of Chun-Li krijgt gaat een jonge vrouw de strijd aan met de gangsters die haar vader ontvoerden. Voor deze zoektocht naar wraak en genoegdoening moet ze zich oosterse vechtkunsten meester maken.

Chun-Li (Kristin Kreuk) is op jonge leeftijd getuige van de ontvoering van haar vader. Nadat haar moeder overlijdt, komt ze in het bezit van een mysterieuze perkamentrol, met daarop oude Chinese teksten.

Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Ze wil weten waar de rol vandaan komt en waarom deze bij haar bezorgd is. Vastberaden gaat ze op onderzoek uit.

Tijdens haar zoektocht komt ze op het spoor van een gangster genaamd Bison (Neal McDonough).

Hij is verantwoordelijk voor de ontvoering van de vader van Chun-Li. De gangster probeert met harde hand de onroerendgoedwereld van Bangkok in handen te krijgen.

Samen met de getalenteerde kungfumeester Gen probeert ze haar vader te bevrijden en wraak te nemen op zijn ontvoerders.

Verfilmingen van computerspellen zijn vaak niet best en ook Street Fighter: The Legend of Chun-Li is niet de uitzondering die de regel bevestigt. Het verhaal van deze spin-off van het vechtspel Street Fighter is bijna even dun als in het spel zelf.

Jean-Claude Van Damme

In 2003 had Jean-Claude Van Damme nog grote plannen voor een vervolg op Street Fighter uit 1994. Onder andere Dolph Lundgren zou een rol spelen in de film.

Omdat het project maar niet van de grond kwam, werd het plan geschrapt en werd in plaats daarvan deze spin-off  gemaakt.

Van Damme kreeg wel als enige uit Street Fighter een aanbod om zijn rol opnieuw te vertolken in Street Fighter: the Legend of Chun-Li, maar dat zag hij niet zitten.

Meer over