Street Kings

Keanu Reeves in de problemen

Veronica - dinsdag 17 augustus om 23:10

Keanu Reeves trekt zich niks van collega's aan en is uit op wraak.

De harde politieman Tom Ludlow (Keanu Reeves) krijgt na een schietpartij waarbij iets te veel slachtoffers vielen de interne recherche op zijn dak. Hij stond al bekend als onorthodox, maar gaat nu toch echt te ver in de ogen van een aantal collega's. 

Street Kings

Ludlow komt in conflict met zowel onderzoeker Biggs (Hugh Laurie) als zijn eigen baas (Forest Whitaker). Als een collega wordt neergeschoten, gaat Tom opnieuw buiten zijn boekje. Op zoek naar antwoorden, wordt Ludlow alleen maar opgezadeld met nog meer vragen.

O.J. Simpson

Gebaseerd op een verhaal van misdaadauteur James Ellroy, die ook het scenario schreef. Ellroy werd daarbij geïnspireerd door het proces omtrent O.J. Simpson in 1995. De Vlaamse regisseur Erik Van Looy zou Street Kings gaan regisseren. Toen de deal op het laatste moment afketste, keerde hij terug naar België om Loft te gaan maken. Zijn Hollywooddebuut liet niet lang op zich wachten. Na het succes van Loft kreeg hij een Hollywoodklus aangeboden. Ze wilden graag een remake van die film. En zo schoof van Looy achter de regiestoel voor The Loft.

 

Meer over