Stuber

Kumail Nanjiani en Dave Bautista gooien alle remmen los in Stuber

Veronica - dinsdag 21 november om 20:25

© Pathé Thuis
In Stuber zitten Kumail Nanjiani en Dave Bautista tegen wil en dank met elkaar opgescheept in hun jacht op een crimineel.

Stu (Kumail Nanjiani) is een zachtaardige Uber-chauffeur die alles doet om het zijn klanten altijd naar de zin te maken. Hij krijgt dan ook altijd standaard vijf sterren voor zijn diensten.

Stuber

Zijn rustige komt in Stuber op zijn kop te staan als hij politieagent Vic (Dave Bautista) oppikt. Vic, die na een oogoperatie tijdelijk slechtziend is, zit midden in een intense achtervolging op een gevaarlijke misdadiger. Vic begrijpt niet helemaal hoe Uber werkt en dwingt Stu om hem rond te rijden terwijl hij op boevenjacht gaat.

Schietpartijen, wilde achtervolgingen en een commando’s schreeuwende bijrijder gaan Stu niet in de koude kleren zitten. Maar hij doet alles voor die vijf sterren. De film zelf komt niet in aanmerking voor zo'n goede beoordeling, maar is hoe dan ook vermakelijk. 

Kumail Nanjiani 

Hoewel de naam Kumail Nanjiani niet alom bekend is, is deze Pakistaanse Amerikaan al jaren actief in de entertainmentwereld. Hij schrijft scenario’s en tv-sketches, is stand-upcomedian en acteur. Hij verschijnt vaak in televisieseries, maar ook in kleine rolletjes in komische films als Central Intelligence. Nanjiani maakte vooral indruk in het zelfgeschreven The Big Sick, waar­in zijn Pakistaans-Amerikaanse personage worstelt met verwachtingen van zijn familie en zijn liefde voor een Amerikaanse. 

In Stuber, heeft hij een verassend leuke chemie met Dave Bautista, die jarenlang showworstelaar was. Hun interacties en de onwaarschijnlijke vriendschap die zich gedurende de film ontwikkelt werkt aanstekelijk. Het spelplezier spat van het scherm.

Meer over