Studio Sport Eredivisie

De camera’s staan weer langs de velden. Afgelopen vrijdag ging de eredivisie van start met de Rotterdamse derby Excelsior - Feyenoord. 

Gisteravond stonden er drie wedstrijden op het programma, vanmiddag waren er vier ontmoetingen op het hoogste niveau, waaronder in Alkmaar de topper AZ - PSV. In Doetinchem speelde landskampioen Ajax tegen het altijd lastige De Graafschap, bekerwinnaar FC Twente reisde af naar Breda om zich te meten met NAC.

Tom Egbers (foto) praat in Studio sport als vanouds de hoogtepunten aan elkaar. Het is voor hem te hopen dat zijn cluppie Heracles weer gaat meedraaien in de subtop van de hoogste klasse. Gisteren trad de trots van Almelo in Waalwijk aan tegen het gepromoveerde RKC. Lang geleden speelde Tom (53), toen nog Tommie, in de jeugd van Heracles als linksbuiten de sterren van de hemel. Over zijn uitspraak van de clubnaam, op z’n Twents met het accent op de tweede lettergreep, is het laatste woord nog niet gezegd. Aanhangers van het Algemeen Beschaafd Nederlands vinden dat Tom de klemtoom op de eerste ‘e’ moet leggen in plaats van op de ‘a’. Maar dit terzijde. Stil, de scheids heeft al gefloten! Bord op schoot en genieten maar weer.

Reageren