Studio sport Eredivisie

Ajax wil revanche tegen Willem II

NPO 1 - donderdag 28 januari om 23:20

© pixabay.com
Willem II is een lastige tegenstander voor Ajax, zo bleek net voor de winterstop. In Tilburg moesten de Amsterdammers genoegen nemen met een punt. De ploeg van trainer Erik ten Hag kan zich in eigen huis revancheren.

Ajax heeft wat goed te maken tegen Willem II, want net voor de winterstop kwamen de Amsterdammers in Tilburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Braziliaan Antony scoorde al in de vierde minuut van de wedstrijd, maar doordrukken kon Ajax niet. Kwasi Wriedt scoorde namens Willem II. Het goede nieuws voor Ajax is dat in de winterstop een aantal geblesseerde spelers heeft kunnen herstellen.

Noussair Mazraoui

Onder meer Mohammed Kudus en Noussair Mazraoui ontbraken in Tilburg, maar lijken nu weer inzetbaar. De laatste keer dat dit duel werd gespeeld in de Johan Cruijff ArenA ging Willem II met drie punten naar huis, dus Ajax is gewaarschuwd. Het tweede duel gaat tussen Sparta Rotterdam en FC Twente. Beide ploegen speelden een prima eerste helft van het seizoen.