Studio sport Eredivisie

AZ en Ajax in actie in de Eredivisie

NPO 1 - donderdag 2 december om 23:25

© ANP / Olaf Kraak
AZ speelt een inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vanwege Europese verplichtingen werd het duel begin dit seizoen uitgesteld. Ajax neemt het in de huidige speelronde op tegen Willem II. Kunnen de Tilburgers stunten?

AZ ontvangt in eigen huis Fortuna Sittard. Deze wedstrijd stond gepland in de tweede speelweek van dit Eredivisie-seizoen, maar vanwege Europese verplichtingen van de Alkmaarders werd het duel verplaatst. AZ - dat afgelopen zomer veel sleutelfiguren kwijtraakte - begon stroef aan het seizoen en is aan zijn stand verplicht om de drie punten in Alkmaar te houden. Fortuna hoopt stiekem op een puntje.

Erik ten Hag

Het andere duel gaat tussen Ajax en Willem II en hoort bij de vijftiende speelronde. De Amsterdammers maken Europees indruk, maar in de Eredivisie laat de ploeg van trainer Erik ten Hag nogal wat dure punten liggen. Ajax kwam in eigen huis tegen Go Ahead Eagles niet verder dan 0-0 en ook uit bij Heracles eindigde de wedstrijd met de brilstand op het scorebord. Weet de Amsterdamse club tegen Willem II wat wat punten binnen te slepen? Je ziet het in deze samenvatting van Studio Sport Eredivisie

Meer over