Studio sport Eredivisie

De Eredivisie-clubs strijden dit seizoen nog een laatste keer tegen elkaar

NPO 1 - zondag 19 mei om 18:58

© ANP / Jeroen Putmans
Welke clubs mogen blijven dromen van Europees voetbal en welk team moet vrezen voor de nacompetitie? Die vragen worden in deze laatste speelronde beantwoord. Zo is het voor RKC en Excelsior een spannende dag.

De laatste beslissingen in de Eredivisie vallen op Eerste Pinksterdag. Wie gaat de nacompetitie in en wie mag nog hopen op Europees voetbal? Voor Vitesse is het een pijnlijke dag: de al gedegradeerde club neemt afscheid van de Eredivisie met een thuisduel tegen Ajax. Voor Ajax zelf is de spanning er vanaf: zij zijn met hun vijfde plek al verzekerd van de Europa League.

AZ - FC Utrecht

De wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht kan wat betreft de plaatsing ook nog interessant zijn. Onderin zit de voornaamste spanning bij RKC en Excelsior, die vrezen voor de nacompetitie om degradatie. Beide ploegen zullen hopen op een stuntje in de uitduels tegen respectievelijk PSV en Feyenoord.

Wanneer is Studio Sport Eredivisie op televisie te zien?

Studio Sport Eredivisie is vanaf 19:00 uur te zien op NPO1. De uitzending wordt wel onderbroken door het NOS Journaal en gaat om 20.25 uur verder.

Meer over