Studio sport Eredivisie

NEC opent de deuren voor Eredivisie-koploper PSV

NPO 1 - zaterdag 30 maart om 22:12

© ANP BART STOUTJESDIJK
Het contrast is groot: ongeveer een half jaar geleden drongen boze supporters nog aan op het vertrek van trainer Rogier Meijer, nu staat NEC in de bekerfinale. Vandaag ontvangen de Nijmegenaren koploper PSV.

Het contrast kan bijna niet groter: in augustus, na slechts twee speelrondes, wachtten boze supporters van NEC de spelersbus op na een nederlaag bij Heracles. Ze drongen aan op het vertrek van trainer Rogier Meijer. Ruim een half jaar later staat de ploeg uit Nijmegen in de bekerfinale en behoort Europees voetbal via de competitie ook serieus tot de mogelijkheden.

Jasper Cillessen

In de winter kregen de Nijmegenaren een tegenvaller te verwerken met het vertrek van sterspeler Magnus Matsson, maar daar kwam dan weer Tjaronn Chery voor terug. In het doel toont Jasper Cillessen al weken aan waarom hij ooit eerste keeper van Oranje was.

NEC vs. PSV

Vandaag krijgt NEC in de eigen Goffert bezoek van koploper PSV. De ploeg van Peter Bosz kan het landskampioenschap eigenlijk al niet meer ontgaan. Benieuwd of je de match tussen NEC en PSV ook gratis kan zien? Bekijk hier ons handige overzicht

Meer over