Studio sport live

Is Mathieu van der Poel nog te verslaan tijdens het WK Veldrijden in Tabòr 2024?

NPO 1 - zondag 4 februari om 13:12

© ANP / Iris van den Broek
Mathieu van der Poel is dit veldritseizoen onverslaanbaar. Alleen een mirakel lijkt hem in Tabór van de wereldtitel te kunnen weerhouden, zeker omdat zijn grootste concurrenten Wout van Aert en Tom Pidcock niet meedoen.

Door weer en wind, modder en mul zand. Er staat deze winter geen maat op Mathieu van der Poel. De Nederlander domineerde iedere cyclocross waar hij aan de start verscheen. Daarom lijkt alleen nog een mirakel hem bij het WK veldrijden in Tabór van zijn zesde wereldtitel te kunnen weerhouden.

Lees ook: Welke Nederlandse gaat voor goud tijdens het WK Veldrijden in Tábor? 

WK Veldrijden in Tabór

Daar komt nog bij dat zijn grootste concurrenten het laten afweten. Wout van Aert en Tom Pidcock, die samen met Van der Poel al jaren de ‘Grote Drie’ van het veldrijden vormen, laten het WK in Tsjechië aan zich voorbijgaan omdat het niet in hun voorbereiding op het wegseizoen past.

Is er dan niemand die Van der Poel van de zege kan houden? Belgisch kampioen Eli Iserbyt en de Nederlanders Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en Lars van der Haar zullen allicht een poging wagen.

Mathieu van der Poel

Ook de winterse omstandigheden in Tabór kunnen nog roet in het eten gooien voor Mathieu van der Poel. Waarschijnlijk is het ijskoud in de Tsjechische stad en ligt het WK-parcours onder een laagje sneeuw. Tegen lage temperaturen is Van der Poel wel opgewassen, maar een uitglijder is op een ijzig parcours snel gemaakt.

Mocht hij de concurrentie én de winterse omstandigheden verslaan, dan mag hij zich voor de zesde maal wereldkampioen veldrijden noemen. En dat is in de historie van het veldrijden slechts één andere renner gelukt: tussen 1966 en 1973 pakte de Belg Erik De Vlaeminck zeven keer de wereldtitel.

Wanneer is het WK Veldrijden in Tabór op televisie te zien?

Het WK Veldrijden in Tabór is zondag 4 februari 2024 vanaf 13:12 uur te volgen via de NOS op NPO1.

Meer over