Studio sport

Mathieu van der Poel strijdt in de Ronde van Vlaanderen

NPO 1 - zaterdag 2 april om 23:22

© BELGA PHOTO David Stockman
Een uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. Vlaanderens Mooiste is een van de vijf Monumenten op de wielerkalender. Het is de 106e editie van deze voorjaarsklassieker.

Op 3 april is het dan zover: de Ronde van Vlaanderen. Aanvankelijk, tot kort na de oorlog, was dit enkel een Belgische wedstrijd die zelfs tegelijk werd gereden met de Milaan-San Remo. Maar die tijd ligt inmiddels alweer lang achter de organisatoren en de beste rijders van dit moment hebben die tijd niet eens meegemaakt.

Mathieu van der Poel

De in België geboren Nederlander Mathieu van der Poel gaat ook dit jaar er weer alles aandoen om de Ronde van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. In 2020 slaagde hij hierin door in een millimetersprint te winnen van Wout van Aert. Vorig jaar werd hij echter net verslagen door Kasper Asgreen.

Ook dit jaar vermoed Mathieu dat hij het met name door die laatste, Wout van Aert en tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar lastig gaat krijgen. "We hebben inmiddels gezien dat Pogacar ook alles kan wat hij doet. Dus we moeten hem in de gaten houden", aldus Mathieu tegen het AD.

Meer over