Sucker Punch

Emily Browning vecht voor haar vrijheid in Sucker Punch

SBS 9 - zondag 13 november om 22:16

© https://guidatv.sky.it
Een twintigjarig meisje komt in Sucker Punch in een psychiatrische inrichting terecht, nadat ze onterecht is beschuldigd voor de moord op haar zusje. Ze is vastbesloten om te vechten voor haar vrijheid.

In de actiefilm Sucker Punch komt de twintigjarige Baby Doll (Emily Browning) op voorspraak van haar kwaadaardige stiefvader (Gerard Plunkett) in een psychiatrische inrichting terecht. Haar stiefvader koopt een van de verplegers om, zodat iedereen gelooft dat Baby Doll haar zusje heeft vermoord. 

Sucker Punch

Maar in werkelijkheid is Baby Doll onschuldig. Ze is dan ook vastbesloten om uit de inrichting te ontsnappen.

Samen met Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) en Sweet Pea (Abbie Cornish) gaat Baby Doll in Sucker Punch de strijd aan. Om aan de realiteit te kunnen ontsnappen, trekt ze zich vaak terug in haar droomwereld.

Hierdoor wordt de scheidslijn tussen werkelijkheid en fantasie steeds minder scherp. 

Vijf elementen

Om vrij te komen, moeten de meiden op zoek naar vijf elementen: een kaart, vuur, een mes, een sleutel en een onbekend vijfde item.

Op hun reis krijgen ze in Sucker Punch te maken met vele hindernissen. Zo moeten ze een aanval van demonische samoeraireuzen zien af te slaan.

De vijf meiden moeten samen beslissen wat ze bereid zijn op te offeren om hun eigen leven te redden.

Meer over