Super 8

Super 8 te zien op Paramount Network: avonturenfilm in de geest van E.T.

Paramount - maandag 17 juli om 20:30

© Paramount Pictures. - Universal release
Een groep kinderen uit Super 8 maakt in de zomervakantie zelf een film. Ze filmen per ongeluk iets dat eigenlijk niemand had mogen zien.

Steven Spielberg zat niet op de regisseursstoel bij Super 8, maar toch is de hand van de meester duidelijk zichtbaar in deze avonturenfilm. Niet zo gek ook: regisseur J.J. Abrams is een groot bewonderaar van de regisseur van klassiekers als E.T.Jaws en Jurassic Park. Bovendien trad Spielberg op als producent.

Super 8

Deze mooi gemaakte sf-film vertelt het verhaal van een groepje kinderen in een stadje ergens in Ohio. In de zomer van 1979 willen ze met hun 8mm-camera een film maken.

Tijdens de opnames zijn ze getuige van een groot treinongeluk. Als ze de beelden terugkijken, blijkt er iets heel vreemds aan de hand te zijn.

De plaatselijke sheriff doet al onderzoek naar de zaak, maar de kids besluiten de boel ook op eigen houtje uit te gaan pluizen. Daar is lang niet iedereen blij mee.

Het verhaal, de kinderen die dapper zelf op hun fietsjes op onderzoek uit gaan; het zijn maar een paar van de elementen in Super 8 die doen denken aan films als E.T. en The Goonies.

Elle Fanning

Elle Fanning, die Alice speelt, was twaalf toen Super 8 werd opgenomen. Dat betekent dat ze niet zelf mocht autorijden in de scènes waarin haar personage dat doet.

Daar bedachten de filmmakers een trucje voor. Elle deed op de bestuurdersstoel alsof ze autoreed.

Tegelijkertijd zat er iemand op de achterbank verstopt die de auto echt bestuurde.

Meer over