Super Stream Me: Vierentwintig uur per dag voor de camera

5 november 2015 14:20 | kijktips | Door Televizier

© VPRO

Wekenlang waren Nicolaas Veul en Tim den Besten live via internet te volgen voor het project Super Stream Me. Ze filmden alles wat ze deden om te laten zien wat dit gebrek aan privacy met hen deed.

Wekenlang waren Nicolaas Veul en Tim den Besten live via internet te volgen voor het project Super Stream Me. De twee jonge programmamakers filmden alles wat ze deden om te laten zien wat dit gebrek aan privacy met hen deed. En daarbij gingen ze ver: ook op het toilet en tussen de lakens konden de volgers meekijken.

Gesloopt

Vlak na aanvang van het project zei Nicolaas het 'erg spannend' te vinden. 'Er zitten allemaal mensen achter een computer mee te kijken, van onbekenden tot mijn eigen moeder. Als ik nadenk over wat zij vinden van wat ik doe, gaat mijn stresslevel daar best van omhoog. Ik ben nu al gesloopt.' Uiteindelijk maakten ze de geplande periode niet vol. Ze waren simpelweg op. In een 4-delige documentairereeks zijn hun belevenissen nogmaals te zien.

Poep

Overigens heeft het inkorten van het experiment geen gevolgen voor de lengte van de documentairereeks. Die blijft gewoon uit vier delen bestaan. De twee hebben dan ook genoeg beleefd in het programma. Ze spraken met wetenschappers over het experiment en waren live te zien op perspresentaties van de publieke omroep. Ook de beelden van de door Amsterdam fietsende jongens zijn fraai. Of de poepende Tim de eindmontage van het programma haalt, is overigens nog even de vraag.

Meer over