NOS OS Peking live

Suzanne Schulting wil haar titel prolongeren op de 1000 meter

NPO 1 - vrijdag 11 februari om 11:58

© KNSB/Huub Snoep
Vrijdag, 13:45. Als alles volgens plan verloopt, staat Suzanne Schulting in de shorttrackfinale van de 1000 meter op de Olympische Winterspelen in Peking. Vier jaar geleden veroverde zij als eerste Nederlandse shorttracker ooit de olympische titel op deze afstand.

Alle ogen in het Capital Indoor Stadium in Peking zijn gericht op Suzanne Schulting. Als alles volgens plan verloopt, staat ze in de shorttrackfinale van de 1000 meter op de Olympische Winterspelen in Peking. Vier jaar geleden veroverde Schulting als eerste Nederlandse shorttracker ooit de olympische titel op deze afstand. Het was het begin van een gouden periode, want sindsdien rijgt Schulting de Europese en wereldtitels aaneen.

Suzanne Schulting

Haar grote concurrent Shim Suk-hee mist de Spelen in Peking. De Zuid-Koreanse bond heeft de tweevoudig olympisch kampioen geschorst vanwege beledigende sms-berichten over collega's en coaches. Toch is Schulting nog lang niet zeker van het goud: ze zal eerst moeten afrekenen met onder meer de Amerikaanse Santos, het Canadese duo Sarault en Boutin en de Italiaanse Fontana.

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

Meer over