Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Johnny Depp is een moordlustige kapper in Sweeney Todd

Paramount - woensdag 7 juni om 20:30

© http://info.premiere.de
Tim Burton en Johnny Depp werken graag samen. Ze hebben acht films samen gemaakt. De musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, waarin Depp een moordlustige kapper speelt, is een van hun meest geslaagde samenwerkingen.

Tim Burton en Johnny Depp maakte samen onder andere Charlie and the chocolate factory, Edward Scissorhands, Ed Wood en Alice in Wonderland.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Een van de redenen dat ze zo vaak samenwerken is dat Depp graag vreemde personages speelt en dat past goed bij de films die Tim Burton maakt.

In Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street speelt de acteur kapper Benjamin Barker, die ten onrechte is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Hij ontsnapt en keert terug naar Londen.

Hij is vastbesloten wraak te nemen op de samenleving. Hij verandert zijn naam in Sweeney Todd en sluit een deal met Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter), de eigenaresse van een winkel die pasteitjes verkoopt.

De deal is simpel: kapper Sweeney Todd legt zijn klanten om en voorziet Mrs. Lovett zo van vlees voor haar pasteitjes.

Johnny Depp

De film is gebaseerd op de Broadway musical met muziek en teksten van Stephen Sondheim. Het leek er lang op dat de film er niet zou komen omdat Sondheim de rechten niet wilde verkopen. 

Tim Burton zag de productie in 1980 en ging drie avonden op rij. Hij wist meteen dat hij er een film van wilde maken. De regisseur overtuigde Sondheim door te beloven dat niemand gecast zou worden zonder zijn toestemming.

Burton wilde Johnny Depp perse in de hoofdrol in Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Sondheim twijfelde over Depps stem.
Hij dacht dat Depp de zang te veel richting rock zou brengen. Toch keurde de componist de acteur goed na een zangauditie.

Helena Bonham Carter

Om de casting van Helena Bonham Carter goedgekeurd te krijgen deden ze ook erg hun best. Om elk gerucht over nepotisme te bestrijden (aangezien Carter en Burton een relatie hadden), stuurde de actrice Sondheim maar liefst twaalf opnames van haar zang.

Sondheim was erg onder de indruk en keurde haar meteen goed.

Meer over