Sweet Home Alabama

Reese Witherspoon vertrekt in Sweet Home Alabama naar Alabama met maar een doel: scheiden

RTL 8 - woensdag 22 mei om 20:28

© Buena Vista International
Vlak voor haar huwelijk doet een verstokte New Yorker een schokkende ontdekking: ze blijkt in Sweet Home Alabama nog getrouwd met haar jeugdliefje.

Het leven lacht Melanie (Reese Witherspoon) toe: ze is succesvol, mooi en gelukkig.

Sweet Home Alabama

Melanie zou met haar baan als modeontwerper, haar mooie appartement en haar relatie met de knappe zoon van de burgemeester van New York niet misstaan in Sex and the city. Maar het kan allemaal nog mooier: burgemeesterszoon Andrew (Patrick Dempsey) vraagt haar ten huwelijk. Natuurlijk zegt Melanie daar 'ja' op.

En daar beginnen in Sweet Home Alabama de problemen. Voor ze met haar prins op het witte paard kan trouwen, moet Melanie eerst nog even terug naar haar geboortegrond: het platteland van Alabama.

Oude liefde roest niet

Ze is namelijk nog steeds getrouwd met haar jeugdliefje Jake (Josh Lucas). De twee zijn al jaren geen stel meer, maar tot nu toe heeft Jake de steeds geweigerd de scheidingspapieren te ondertekenen. Melanie denkt hem nu wel over te kunnen halen. Maar het loopt allemaal net even anders; het blijft natuurlijk een romantische komedie.

Eenmaal terug in Sweet Home Alabama valt Melanie bovendien iets op. Haar oude leventje daar was een stuk gelukkiger en zorgelozer dan de gejaagde glamour van the Big Apple. En Jake? Hij blijkt na al die jaren ineens weer een hele toffe peer.

Reese Witherspoon

Eigenlijk was het de bedoeling dat Charlize Theron de hoofdrol in Sweet Home Alabama zou spelen. Zij stapte op het laatste moment over naar een andere film. De rol van Melanie ging naar Reese Witherspoon. De actrice hoorde dat in het weekend dat Legally Blonde, waar ze ook al een hoofdrol in had, in première ging.

Meer over