Sweet November

Elke maand een ander liefje voor Charlize Theron

SBS 9 - zaterdag 8 januari om 20:30

© Canal+
Charlize Theron neemt in de film November Man elke maand een andere man in huis. En of de mannen het leuk vinden of niet: aan het einde van de maand moeten ze wegwezen.

Sara (Charlize Theron) is een onafhankelijke, vrije en zelfstandige vrouw. Nu ze ongeneeslijk ziek is, komt ze met een eigenaardig plan: iedere maand neemt ze een man in huis en aan het eind van de maand gooit ze hem er weer uit. Tijdens zijn verblijf wordt het slachtoffer in kwestie omringd met zorg en aandacht van Sara.

Sweet November

Als zij tijdens een herexamen voor haar autotheorie door de schuld van Nelson Moss (Keanu Reeves) zakt, vindt ze in hem haar perfecte slachtoffer. Moss is een carrièrebeest, een stereotype reclameman en workaholic. Toch lukt het Sara om hem uit zijn pak en in een spijkerbroek te hijsen. Hij wordt haar mister November. Maar Moss wil niet meer weg, en hij wil zeker geen plaats maken voor mister December.

Remake

Sweet November is een remake van de film met dezelfde titel uit 1968. Er zijn wel een paar verschillen. Het origineel speelt zich af in New York en de remake in San Francisco. Verder gebruikt Sara hele andere manieren om de verschillende mannen te verleiden, zodat ze bereid zijn een maand met haar samen te wonen. Maar wat het meest opvalt is dat het origineel een romantische komedie is en deze remake een romantisch drama.

Meer over