Swordfish

John Travolta huurt tophacker Hugh Jackman in

Veronica - zondag 30 januari om 22:40

© TVN
Terroristenbestrijder Gabriel Shear (John Travolta) heeft in Swordfish de beste hacker ter wereld nodig om een zaak op te lossen.

Stanley Jobson (Hugh Jackman) is de beste hacker ter wereld, maar na een arrestatie stort zijn leven in. Hij mag niet meer in de buurt van een computer komen en, erger nog, hij mag zijn dochtertje niet meer zien.

Swordfish

Dan staan Gabriel Shear (John Travolta) en zijn assistente Ginger Knowles (Halle Berry) op de stoep. Ze bieden Stanley in Swordfish een grote zak geld aan om weer als hacker aan de slag te gaan.

Stanley hapt toe, maar raakt steeds verder verstrikt in een web van leugens. Gabriel is eropuit om geld te stelen uit de Amerikaanse overheidskas.

Stanley dreigt te worden opgeslokt in de criminele wereld. Hoe loopt dit af?

John Travolta

In 2000 flopte de sciencefictionfilm Battlefield Earth, die John Travolta mede had geproduceerd, gigantisch. De acteur vond het daarom spannend om aan een nieuwe film te beginnen.

Toen hij het script van Swordfish las, had hij er direct vertrouwen in.

"De eerste tien pagina’s vond ik echt geweldig. Ik zat er meteen helemaal in. Maar toen dacht ik: hoe nu verder? Daarom heb ik een afspraak met Dominic, de regisseur, gemaakt om het over zijn visie te hebben. Ik was enthousiast, maar er moest wel het een en ander herschreven worden."

Meer over