Swordfish

John Travolta huurt tophacker Hugh Jackman in

Veronica - woensdag 21 april om 22:35

© ftp
Terroristenbestrijder Gabriel Shear (John Travolta) heeft de beste hacker ter wereld nodig om een zaak op te lossen. 

Stanley Jobson (Hugh Jackman) is de beste hacker ter wereld, maar na een arrestatie stort zijn leven ineen. Hij mag niet meer in de buurt van een computer komen en erger nog, hij mag zijn dochtertje niet meer zien.

Swordfish

Dan staan Gabriel Shear (John Travolta) en zijn sexy assistente Ginger Knowles (Halle Berry) op de stoep. Ze bieden Stanley een grote zak geld aan om weer als hacker aan de slag te gaan. Stanley hapt toe, maar raakt steeds verder verstrikt in een web van leugens. Gabriel is erop uit om geld te stelen uit de Amerikaanse overheidskas. Stanley dreigt te worden opgeslokt in de criminele wereld. Hoe loopt dit af?

Hoogstaande special effects

De openingsscène van Swordfish was destijds de ingewikkeldste visuele opname ooit gemaakt in de geschiedenis van Warner Brothers, meldt IMDb. De explosieve scène is geschoten met Matrix-achtige effecten en het beeld gaat aan een stuk door bijna volledig om zijn as. 

Flop

Na een eerdere flop met de sciencefictionfilm Battlefield Earth was het voor John Travolta wel spannend om weer te beginnen aan een nieuwe film. Na het lezen van het script had Travolta er alle vertrouwen in. "De eerste tien pagina’s vond ik echt geweldig. Ik was helemaal verslaafd. Maar toen dacht ik: hoe nu verder? Daarom heb ik een afspraak met Dominic, de regisseur, gemaakt om het over zijn visie te hebben. Ik was enthousiast, maar er moest het een en ander herschreven worden".

Meer over