Sylvie van der Vaart op zoek naar topmodellen in The Face

Alweer een modellenwedstrijd? Jawel, maar deze is toch anders dan we tot nu toe hebben gezien. In The Face strijden professionele modellen om een plekje bij de absolute wereldtop. 

Het gaat niet om beginnelingen, maar om meisjes én jongens die al jaren aan het werk zijn. Sylvie van der Vaart is ook al jaren bezig en maakt hiermee haar comeback op de Nederlandse televisie. Zij vindt dat de show haar op het lijf is geschreven. „Zeker als je kijkt naar de inhoud en het internationale karakter. Bovendien vind ik het heel leuk om weer in Nederland te werken”, zei ze in RTL Boulevard.

De modellen worden begeleid en beoordeeld door ex-topmodel Frederique van der Wal, SuperTrash-eigenares Olcay Gulsen, de Australische modefotograaf Philip Riches en model Mark Cox. Elke week krijgen de modellen een opdracht; de slechtst presterende persoon valt af. Nog voordat er een minuut is uitgezonden, haalde The Face al het nieuws. RTL heeft de modellen samen ondergebracht in een huis in de binnenstad van Amsterdam en daar joegen ze de buurt tegen zich in het harnas met asociaal gedrag en veel lawaai. Ze moeten het behoorlijk bont hebben gemaakt; de buren spanden zelfs een kort geding aan, maar verloren.

Meer over:

Reageren