Taal is zeg maar echt mijn ding

Fockeline Ouwerkerk houdt van taal in Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

NPO 3 - zaterdag 3 december om 22:10

Journalist Anne vindt niets interessanter dan taal. Maar daar mag ze van haar chef niet over schrijven. Net als ze op het punt staat ontslag te nemen mag ze op een persreisje. Samen met een knappe fotograaf.

Er zijn dagen dat je er niet bij stilstaat, maar taal is eigenlijk maar een gek iets. Letters, woorden, zinnen, we vinden het allemaal vanzelfsprekend.

Taal is zeg maar echt mijn ding

Anne (Fockeline Ouwerkerk) niet. Ze werkt bij een glossy tijdschrift en schrijft artikeltjes over mode, dieethypes en ander hip gedoe.

Maar dat kan haar eigenlijk allemaal gestolen worden. Er is maar één ding dat ze echt interessant vindt: taal. 

En dan vooral hoe mensen die taal gebruiken. Stopwoordjes, halve zinnen, clichés en gezegden: Anne vindt het in Taal is zeg maar echt mijn ding allemaal machtig interessant.

Daarom staat ze op het punt om ontslag te nemen en werk te zoeken dat haar écht interesseert. Net op dat moment stuurt haar chef Anne op een persreisje.

En ze gaat niet alleen: de knappe fotograaf Rick (Tarikh Jansen) gaat met haar mee.

Paulien Cornelisse

Komt de titel Taal is zeg maar echt mijn ding je bekend voor? Dat kan kloppen: de film is losjes gebaseerd op de columnbundel van Paulien Cornelisse.

In de columns in dat boekje verbaast Cornelisse zich erover hoe Nederlanders met hun taal omgaan. Eigenlijk (daar heb je weer zo'n stopwoordje) precies hetzelfde wat Anne in de film doet, dus.

Meer over