UEFA Champions League

Virgil en Gini naar Madrid

Veronica - dinsdag 18 februari om 20:30

© AFP
Atlético Madrid ontvangt in de achtste finales van de Champions League titelverdediger Liverpool. De vechtploeg van Diego Simeone krijgt bijna geen goals tegen en het is dus aan Liverpool om een gaatje in de defensie te vinden.

Titelverdediger Liverpool gaat in de achtste finales van de Champions League op bezoek bij Atlético Madrid. De Engelse koploper uit de Premier League is aan een opmerkelijk seizoen bezig. Ze zijn welhaast ongenaakbaar, ondanks het loodzware programma - van bekerwedstrijden en de Premier League tot de wereldbeker en de Champions League - en hebben inmiddels een voorsprong van 22 punten op 'belager' Manchester City.

Virgil van Dijk

Het is vooralsnog één groot succesverhaal, maar om deze reeks voort te zetten, zal de ploeg van trainer Jürgen Klopp vanavond door de defensie van Atlético moeten zien te geraken. Een lastige opgave, want de vechtploeg van trainer Diego Simeone krijgt bijna geen goals tegen, zeker niet in eigen stadion. Liverpool beschikt daarentegen over de volgens de kenners beste verdediger van de wereld met Virgil van Dijk. Ook onze landgenoot Georginio Wijnaldum is een belangrijke schakel in de machine die Liverpool is. Lukt het The Reds om een stap naar de kwartfinale te zetten?

Wil je weten wat de andere achtste finales zijn van de Champions League? Lees hier ons handige overzicht!

Meer over