Tag

Tikkertje spelen met Jeremy Renner in Tag

SBS 9 - maandag 14 februari om 20:30

Een groep vrienden speelt in Tag al dertig jaar achtereen onafgebroken hetzelfde spel: tikkertje.

Hoe lang duurt een potje tikkertje? Een uur, twee uur? Of tot alle moeders roepen dat de spelers naar binnen moeten omdat het avondeten klaar is?

Jeremy Renner 

Zoiets toch? De hoofdpersonen in Tag zien het toch net effe anders. 

Deze vijf vrienden zijn al jaren bezig met hetzelfde potje. Ieder jaar in mei begint er een nieuwe ronde, nu al zo'n dertig jaar.

Tijdens het spel zijn er geen excuses. Heb je een belangrijk sollicitatiegesprek of moet je je gezicht in de plooi houden tijdens een uitvaart? Zorg je dat je niet toevallig getikt wordt.

Al die jaren heeft één persoon altijd de dans weten te ontspringen: Jerry (Jeremy Renner) is 'hem' nog nooit geweest. En nu hij gaat trouwen vindt hij het wel een mooi moment om met het spel te stoppen.

Daar zijn Callahan (Jon Hamm), Randy (Jake Johnson), Sable (Hannibal Buress) en Hoagie (Ed Helms) het niet bepaald mee eens. Ze doen hun uiterste best om Jerry juist tíjdens zijn bruiloft te tikken.

Tag

Klinkt dat allemaal wat onwaarschijnlijk? Tag is toch echt gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De echte tikkertje-vrienden begonnen hun potje in de jaren 80, toen ze op de basisschool zaten. Ieder jaar in februari beginnen ze aan een nieuwe ronde.

Er zijn wel verschillen. Zo zijn de mannen in het echt met zijn tienen en tikken ze elkaar niet op de werkvloer.

In de film zie je een tikactie tijdens de begrafenis van de vader van een van de vrienden. Dat is in het echt ook gebeurd.

Meer over