Take the Lead

Antonio Banderas gaat met de voetjes van de vloer in Take the Lead

Viaplay TV - zondag 22 januari om 20:30

© http://www.retiinrete.mediaset.it/
Antonio Banderas leert een groep achterstandsjongeren uit New York hoe ze de tango moeten dansen. Het resultaat is het muzikale Take the Lead.

In Take the Lead besluit Pierre Dulaine (Antonio Banderas) als vrijwilliger dansles te geven aan een groep New Yorkse jongeren.

Take the Lead

Zij zien het leren van klassieke dansen totaal niet zitten. Daar komt verandering in als ze merken dat Dulaine ook nieuwsgierig is naar hiphop, hun manier van leven en dansen.

Ze creëren samen een nieuwe dansvorm en al snel zijn de leerlingen om. Wel schrikken ze als Dulaine met de uitnodiging komt voor een danscompetitie. Is dit niet te hoog gegrepen voor ze? Je ziet het in Take the Lead

Waargebeurd verhaal

Take the Lead is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Pierre Dulaine. Hij leverde zelf ook een bijdrage aan de film door de jonge cast danspasjes te leren en de rol van jurylid op zich te nemen.

Een gesprek met de echte Dulaine was bovendien nodig om Banderas ervan te overtuigen de hoofdrol te spelen. Na het lezen van het scenario stond hij op het punt deze rol terug te geven.

Na een gesprek met Dulaine ging Banderas overstag. En daar zullen veel mensen hem na het zien van Take the Lead dankbaar voor zijn.

Meer over