Taken 3

Heeft Liam Neeson zijn eigen vrouw vermoord in Taken 3?

RTL 7 - zondag 14 april om 20:00

© Independent Films bv
In Taken 3 stort het leven van gepensioneerd CIA-agent Bryan Mills (Liam Neeson) in. Hij wordt vals beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw. Met de politie en de FBI op zijn hielen gaat hij op zoek naar de echte moordenaar.

Voormalig CIA-agent Bryan Mills (Liam Neeson) is al een tijdje gescheiden, maar hij heeft een goede band met zijn ex.

Taken 3

Op een dag staat Lenore (Famke Janssen) zelfs bij hem op de stoep om hem te vertellen over haar huwelijksproblemen. Haar man is daar niet van gediend: hij waarschuwt Bryan dat hij uit haar buurt moet blijven.

De volgende dag vindt Bryan de dode Lenore in zijn eigen appartement. Voor de politie is een en een twee. Ze zijn er zeker van dat Bryan de dader is.

Wie de eerste twee Taken-films heeft gezien, weet dat Bryan niet voor één gat te vangen is. Ook in Taken 3 maakt hij weer volop gebruik van zijn CIA-skills.

Eerst om uit de gevangenis te ontsnappen, daarna om de echte moordenaar op te sporen en zijn naam te zuiveren.

Liam Neeson

Taken 3 is het derde en laatste deel van de Taken-trilogie. Liam Neeson zou gezegd hebben dat hij de film alleen zou doen als er niemand ontvoerd zou worden.

De titel van de film slaat dus eigenlijk nergens op, maar dat mag de pret niet drukken. Dat vond het bioscooppubliek ook: Taken 3 bracht ruim 325 miljoen dollar op.

Meer over