Opvolger Klaasje

Talentenjacht K2 zoekt K3 van start op SBS6!

SBS 6 - vrijdag 24 september om 20:30

© Talpa

Na vijf jaar K3 heeft een van de zangeressen het vrolijke trio verlaten. Om de vrijgekomen plek op te vullen lanceert SBS6 vanavond opnieuw de talentenjacht K2 Zoekt K3. Er zijn tienduizenden kandidaten!

In talentenjacht K2 zoekt K3 gaan de overgebleven groepsleden Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen samen met bedenker Gert Verhulst in Nederland en Vlaanderen op zoek naar een geschikte vervanger van Klaasje Meijer. Na vijf jaar heeft Klaasje de vrolijke groep verlaten.

K2 zoekt K3

Al tweemaal eerder was het tv-programma doorslaggevend bij de samenstelling van de populaire meidengroep. Eerst was het Josje Huisman die de vertrokken Kathleen Aerts opvolgde. In 2015 kwamen Klaasje, Marthe en Hanne als K3 bij elkaar dankzij het programma. 

Jury

Marthe en Hanne krijgen in hun zoektocht naar een nieuw groepslid hulp van een professionele jury. De kandidaten – die voor het eerst niet per se jonge meisjes hoeven te zijn waardoor ook jongens en transgenders een kans krijgen - moeten ‘zie-jury’ Gordon en Ingeborg Sergeant en ‘luister-jury’ Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeres Natalia Duyts zien te overtuigen van hun kunnen. Als alle vier de juryleden positief gestemd zijn gaan de juryboxen de hoogte in waarna de volgende fase van hun auditie aanbreekt. 

Golden Seats 

Ruim twintigduizend kandidaten hebben zich aangemeld voor deze editie van K2 zoekt K3. Wie van de geselecteerde tientallen deelnemers overtuigt de professionals en mag daarna auditie doen voor de honderdkoppige publieksjury? Zijn zij goed genoeg om één van de tien felbegeerde Golden Seats voor zich op te eisen? Als dat het geval is plaatsen ze zich voor de studioshows. 

De presentatie van K2 zoekt K3 is in handen van Tooske Ragas (47) en de Vlaamse Kürt Rogiers (50). Het programma is vanaf vrijdag 24 september wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over