Tango & Cash

Stallone en Russell zijn tot elkaar veroordeeld in Tango & Cash

RTL 7 - vrijdag 14 april om 20:27

© 1989 RTL - Television
Ray Tango (Sylvester Stallone) en Gabe Cash (Kurt Russell) zijn in alles elkaars tegenpolen. Toch moeten ze in Tango & Cash samenwerken.

Maar door de wraakactie van deze rancuneuze drugsbaas belanden ze zelf – onschuldig – in de cel. Saillant detail: Tango en Cash zitten in dezelfde gevangenis als een hoop ongure types die zij eigenhandig achter de tralies hebben weten te krijgen.

Tango and Cash

Als ze deze hel willen overleven, moeten ze wel samenwerken. Daarnaast willen ze ontsnappen en hun naam zuiveren.

Ze moeten daarom in Tango & Cash met een goed plan komen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Jack Palance

Acteur Jack Palance, die drugsbaron Yves Perret speelt in de film, uitte voor de grap zijn ongenoegen in The Tonight Show over het maken van deze film. Hij vertelde Jay Leno dat hij erg enthousiast was toen hij het script voor het eerst zag, vooral omdat hij drie mooie scènes had met Sylvester Stallone.

Maar uiteindelijk werden al zijn scènes met Stallone geschrapt. Sterker nog, hij heeft Stallone tijdens de opnames niet één keer gezien. 

Patrick Swayze

Er ging een hoop mis tijdens de productie van Tango & Cash. Zo ging de productie 20 miljoen dollar over het budget heen. Daarnaast zou Patrick Swayze oorspronkelijk de rol van Cash spelen, maar hij besloot toch voor een andere film te gaan: Roadhouse

Meer over