Te mooi voor woorden

Meau blikt terug op haar muzikale succes in Te Mooi voor Woorden

NPO 1 - woensdag 22 november om 16:40

© MAX
Haar grote hit 'Dat heb jij gedaan' is zo persoonlijk voor Meau dat ze het lied eerst alleen met tranen in haar ogen zong. Ze blikt in Te Mooi voor Woorden terug op haar eerdere, schadelijke relatie die de basis vormt voor het lied.

"Want de pijn die blijft, het zit dieper dan dat. Ik zou een moord doen zodat ik je woorden vergat." Haar grote hit 'Dat heb jij gedaan' is zo persoonlijk voor Meau dat ze het lied eerst alleen met tranen in haar ogen zong. Binnen een uur schreef ze het nummer over haar eerdere, schadelijke relatie, waar ze in Te Mooi voor Woorden op terugblikt.

Meau - Dat Heb Jij Gedaan

Al haar emoties kwamen eruit tijdens de coronalockdown. Maar het nummer uitbrengen? Dat wilde ze in eerste instantie niet. Het nummer was zo persoonlijk: wat moesten andere mensen ermee? Een vriendin die de tekst herkenbaar vond, trok Meau toch over de streep. De twintiger had vervolgens niet alleen een nummer 1-hit te pakken, ze kreeg ook honderden reacties van slachtoffers van mentale en fysieke mishandeling.

Benieuwd hoe ze hier op terugkijkt? Deze aflevering van Te Mooi voor Woorden is op 22 november om 16:39 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over