Tears of the Sun

Kan Bruce Willis Monica Bellucci redden in Tears of the Sun?

RTL 7 - zondag 11 september om 20:00

© Turner
In Tears Of the Sun probeert Bruce Willis een mooie vrouw uit een door oorlog verscheurd Afrikaans land te redden.

Een fictieve burgeroorlog in Nigeria waarbij moslimextremisten het gemunt hebben op christenen dient als achtergrond voor Tears Of the Sun. Dit oorlogsdrama kwam tot stand met steun van het Amerikaanse leger. 

Tears of the Sun

Marineofficier A.K. Waters (Bruce Willis) krijgt met zijn SEALs-team de opdracht de Amerikaanse dokter Lena Kendricks (Monica Bellucci) te evacueren uit de Nigeriaanse jungle.

Een van de hoofdrollen in Tears of The Sun is voor Monica Bellucci. De Italiaanse speelde onder meer Persephone in de Matrix-trilogie en was Maria Magdalena in The Passion of Christ.

Daarna leek het een tijdje wel zo'n beetje over met Bellucci’s Engelstalige ambities. Ze ging weer aan de slag in de Frans- en Italiaanstalige cinema en liet de Amerikaanse films grotendeels links liggen.

Monica Bellucci

In 2010 keerde Bellucci weer terug naar Hollywood. Deze keer voor een rol in The Sorcerer’s Apprentice, een film met Nicolas Cage. In 2015 had ze een rol in Bondfilm Spectre.

Bellucci zelf prijst zich gelukkig met de belangstelling uit de VS. In een interview in 2003 zei ze:

“Het is moeilijk voor een Europese actrice om internationaal te werken. Maar als je het wereldwijd wilt maken, moet je in de States aan de slag.”

Tears of the Sun is een van haar eerste Engelstalige films.

Meer over