Teen Spirit

Elle Fanning wil een popster worden in muzikale dramafilm Teen Spirit

NPO 3 - vrijdag 10 november om 23:33

© Metro Films
In Teen Spirit baalt een verlegen tienermeisje van haar saaie leven. Ze besluit haar droom om popster te worden na te jagen.

Op het Isle of Wight is niet veel te beleven. Zeker niet voor tieners.

Teen Spirit

Daar baalt Violet (Elle Fanning) van. Ze verveelt zich op het eiland. Het liefst wil de verlegen tiener weg. Een groots en meeslepend leven als popster lijkt haar wel wat. Maar die carrière wil in Teen Spirit nog niet echt van de grond komen. Als ze meedoet aan een open podium in een plaatselijke kroeg, is het net of niemand naar haar luistert. 

Dat is niet helemaal waar. Vlad (Zlatko Buric) luister juist aandachtig naar haar zangkunsten. Maar wat heeft Violet nou aan zo'n oude dronkenlap? Best veel: hij was vroeger professioneel zanger. Met Vlad als haar coach en mentor doet Violet mee aan een talentenjacht.

Elle Fanning

In een interview met Hollywood XYZ vertelde regisseur Max Minghella dat Elle Fanning alle liedjes in Teen Spirit zelf zingt. Dat niet alleen: ze deed dat niet achteraf in een studio, maar live op de set.

Max Minghella

Teen Spirit is de eerste film die Max Minghella regisseerde. Hij was al bekend als acteur: Minghella speelde rollen in onder meer The Social NetworkThe Ides of MarchHorns en de tv-serie The handmaid's tale.

Het regisseren heeft hij niet van een vreemde: de in 2008 overleden reigsseur Anthony Minghella, bekend van films als The English PatientThe Talented Mr. Ripley en Cold Mountain, is zijn vader.

Meer over