Tennis: Australian Open

De messen zijn geslepen voor de finale in Melbourne

Eurosport 1 - zondag 30 januari om 09:00

© EPA / Dean Lewins
In Melbourne strijden enkel Daniil Medvedev en Rafael Nadal nog om de winst van de Australian Open. De veelbesproken Novak Djokovic won het toernooi de afgelopen drie keer. Daniil Medvedev sloeg zich vorig jaar knap naar de finale.

De aanloop naar deze Australian Open was zeer beladen en er ontstond zelfs een politieke rel tussen Australië en Servië. Het uitsluiten van Novak Djokovic - de kampioen van 2021 - was het onderwerp van de controverse.

Novak Djokovic

Na twee weken tennis in Melbourne heeft niemand het er meer over en wordt gewoon de mannenfinale gespeeld. Die krijgt dus een nieuwe winnaar: Djokovic won de laatste drie edities van het toernooi en stond in die finales slechts twee sets af.

De Serviër won de Australian Open in totaal negen keer en laat daarmee fenomeen Roger Federer (zes keer) ruim achter zich.

De huidige nummer twee van de wereld Daniil Medvedev brak vorig seizoen definitief door en haalde toen de finale. Hij strijdt dus dit jaar voor een kans. Het enige wat hij nog moet doen, is winnen van Rafael Nadal. Als dat lukt, sleept hij bijna drie miljoen euro binnen.

Meer over