Tennis: Australian Open

Onvoorspelbare vrouwenfinale tijdens Australian Open

Eurosport 1 - zaterdag 29 januari om 09:00

© depositphotos.com
Een ontbijtje, een kopje koffie en de vrouwenfinale van de Australian Open: dat is het menu van deze zaterdagochtend. Op het spel staat de titel van Naomi Osaka, die vorig jaar Jennifer Brady versloeg in de finale.

Er is weinig zo onvoorspelbaar als vrouwentennis. Serena Williams is inmiddels veertig jaar, niet meer zo dominant als vroeger, en die rol is niet overgenomen door een van de andere wereldtoppers.

Australian Open

Voorafgaand aan deze editie van de Australian Open was het dan ook vrijwel onmogelijk te voorspellen welke twee tennissters zaterdagochtend Nederlandse tijd de finale spelen in Melbourne. Toch zijn de wedstrijden gespeeld en is de uitslag duidelijk: de Amerikaanse Danielle Collins neemt in de finale op tegen de Australische publiekslieveling Ashleigh Barty. Die eerste wist gisteren nog vol overtuiging te winnen in haar halve finale. 

Naomi Osaka

Voor Naomi Osaka, de winnares van vorig jaar, hield het evenement al vroeg op. De titelverdedigster verloor enkele dagen geleden in drie sets van de Amerikaanse Anisimova. Het werd 4-6, 6-3 en 7-6. 

Meer over