Kiki Bertens

Tennis op Wimbledon: vierde dag

Eurosport 1 - donderdag 4 juli om 16:00

© http://photos.plurimedia.fr/
Op de vierde dag van Wimbledon is het weer tijd voor Kiki Bertens op in actie te komen. Ze speelt tegen Taylor Townsend, een speelster waar ze niet eerder tegen speelde.

De Amerikaanse Townsend is de nummer 123 van de wereld. Kiki de nummer 4. Toch is de wedstrijd in de tweede ronde het nog geen uitgemaakte zaak, omdat Kiki het spel van de Amerikaanse niet kent. 

Linkshandig

Bertens bereikte de tweede ronde trouwens met gemak: de won eerder deze week met 6-3 6-2 van de Luxemburgse Mandy Minella. Over Townsend zei Bertens tegen nu.nl: "Ze is linkshandig en heel erg getalenteerd. Ze komt heel graag naar het net en speelt erg aanvallend. Ik moet zorgen dat ik zo veel mogelijk ballen terug heb en haar net een bal extra laat slaan".

Geen winnaar

Tegenstander Townsend (23) was ooit de nummer 61 van de wereld, maar kwam na haar debuut bij de senioren op Roland Garros in 2014 nooit verder dan de tweede ronde op een Grand Slam-toernooi.

Hoe laat?

Bertens en Townsend spelen op baan 18. Een historische baan waar John Isner en Nicolas Mahut negen jaar geleden een partij van drie dagen op speelden. Isner won in de vijfde set met 70-68. Hoe laat Bertens vandaag precies de baan op moeten is altijd moeilijk te zeggen, de wedstrijd voor hen op die baan start om 12 uur. 

Meer over