Tenniskampioen Betty Stöve in Andere Tijden Sport

Met tien grandslamtitels is Betty Stöve onze beste tennisser ooit. Ze blikt terug op haar carrière aan de hand van bijzonder beeldmateriaal. Plus een ontmoeting met haar goede vriendin en tennislegende Billie Jean King.
Nederlandse inbreng in een grandslamfinale is tegenwoordig een zeldzaamheid. Zowel bij de mannen als de vrouwen hebben we weinig wereldtoppers. In de tijd van Betty Stöve was dat anders. De Rotterdamse won in haar tenniscarrière liefst tien grandslamtitels in het dubbelspel. In het enkelspel lukte het nooit. Wel stond ze in 1977 in de finale van Wimbledon, het grastoernooi dat nu bezig is aan de rand van Londen. Andere tijden sport reconstrueert de lange weg die Stöve als jong tennistalent moest afleggen om al die successen te bewerkstelligen. Bijzonder is dat haar vader alles heeft vastgelegd met eigen camera. Die beelden vormen de hoofdmoot van de uitzending, waarin ook tennislegendes als Billie Jean King en Martina Navratilova aan het woord komen.

Vriendin

De Amerikaanse tennisgrootheid Billie Jean King (zes Wimbledon-titels) was een van Stöves goede vriendinnen op de tour. In de uitzending halen ze samen herinneringen op aan hun carrière, maar ook aan alle leuke momenten buiten de baan. En er zijn beelden van het moment dat King in de Verenigde Staten aan haar vrienden de Jaap Eden-troffee overhandigd om Stöve te huldigen als Sportvrouw van het jaar. De redactie is er verder in geslaagd te spreken met Virginia Wade, de Britse tegenstander van Stöve in de Wimbledon-finale. Zij omschrijft die wedstrijd als ‘het belangrijkste moment in mijn leven’.

Meer over:

Reageren