Terminator 2: Judgment Day

Arnold Schwarzenegger is terug als The Terminator

Veronica - zaterdag 20 augustus om 20:00

© http://kommunikation.rtl.de
Arnold Schwarzenegger is terug in Terminator 2: Judgment Day. Deze keer is hij niet de bad guy, maar de held van het verhaal.

Het is alweer tien jaar geleden dat de Terminator (Arnold Schwarzenegger) naar de aarde kwam om Sarah Connor (Linda Hamilton) te vermoorden.

Arnold Schwarzenegger

In de tussentijd heeft Sarah haar verhaal aan allerlei mensen verteld, maar niemand gelooft haar. Ze belandt daarom zelfs in een gesticht. Niemand die gelooft dat de Terminator echt bestaat.

Tot hij in Terminator 2: Judgment Day plots weer opduikt. Niet om Sarah alsnog te vermoorden, maar om haar zoon John (Edward Furlong) te beschermen.

De oude Terminator doet er alles aan om John Connor te behoeden voor een nieuwer model Terminator: de T-1000. Deze moordmachine is in alle opzichten een upgrade van zijn voorganger. Hij is niet alleen sneller en sterker, hij kan ook op ieder gewenst moment een andere gedaante aannemen.

Terminator Arnie gaat er dus nog een hele kluif aan krijgen om John uit handen van dit eenmansleger te houden. 

Terminator 2: Judgment Day

Terminator 2: Judgment Day was destijds het grootste succes van regisseur James Cameron. De film kreeg lovende kritieken, won een Oscar voor de bijzondere special effects en is tot op de dag van vandaag de succesvolste Terminator-film. 

Toch is de half miljard dollar die de film in het laatje bracht tegenwoordig klein bier voor Cameron. Zijn Titanic en Avatar tikten allebei de twee miljard aan.

Meer over